Bubu în burtică - de Claudia Groza

Pe vremea când puricii se potcoveau cu nouă potcoave de aur, iar prinții deschideau poarta palatului cu buzduganul, cam tot pe atunci au fost create și poveștile. Că de nu ar fi, nu s-ar povesti despre Ilene Cosânzene și Feți Frumoși din Lacrimă sau oameni leneși.
Ș-am găsit o peniță fermecată dintr-o pană de gâscă lăudată și vă scriu o poveste a unui bebeluș ce tocmai se pregătește să vină pe lume.
Uneori, oamenii se plictisesc și de prea mult și de prea puțin. Așadar, ei doresc să facă ceva bun, să aibă prunci, pe care să-i privească liniștiți cum cresc.
M-am format din două celule, una de la mama, cealaltă de la tata… după ce şi-au spus cuvintele magice „Te iubesc”. Celulele s-au unit şi au format o celulă mare, rotundă, numită celula-ou sau zigot, din care au rezultat multe, multe celule. Când mami mi-a văzut, dar mai ales când a auzit inimioara, a fost foarte emoţionată şi fericită.
O sămânţă de dragoste
Cu bucurie a fost sădită
În pântece să fie rodită,
Cu grijă şi rugă mult păzită.
La început eram cât un bob de mazăre. Am început să cresc şi să înot în burtica mamei. Îmi plăcea tare mult. Din când în când, mama mergea la doamna doctor, care o ajuta să mă vadă. Uneori mă şi fotografiau. Era supărător câteodată. Cel mai mult îmi plăcea când eram mângâiată, sărutată şi când mi se citeau poveşti. Mătuşa mea mi-a scris chiar o poveste. E minunat să ai o poveste a ta, în care să fii personajul principal! Nu îmi era niciodată frică. Când mă rostogoleam mai repede, mama mă liniştea şi mă simţeam în siguranţă. M-am îndrăgostit de vocile celor dragi… mama, tata, bunica, mătuşa, prieteni de familie.
Când am crescut şi nu mai aveam loc să înot în voie, m-am pregătit să ies în lumea mare, să-mi cunosc părinţii şi pe ceilalţi care erau nerăbdători să mă vadă.
A fost interesant la mama în burtică timp de 40 de săptămâni.
Două celule jucăuşe s-au întâlnit,
S-au plăcut şi s-au unit,
Şi din ele eu am ieşit,

Şi la lectura poveştii mele vă invit.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

VIZITAŢI ŞI CUMPĂRAŢI MEKI - EDUCAŢIE ÎN BENZI DESENATE

Pozitie in top:

Despre mine

Fotografia mea
O femeie puternica,fericita si indragostita de viata, de frumos, de familie... Un suflet mare si zambet larg...

Totalul afișărilor de pagină