Seara lui Moș Nicolae de CG

             Seara lui Moș Nicolae
de Claudia Groza


Miau... şi ţup!

Pisica jucăușă trase plapuma ce o acoperea pe micuța Diana. Aceasta îşi strânse genunchii la piept, se făcu mică-mică şi îşi continuă somnul, cu vise frumoase, clar, pentru că chipul îi era luminos, iar colţurile gurii erau ridicate într-un zâmbet senin, blând şi cald.
       Pisica nu s-a lăsat intimidată de indiferenţa fetiţei şi a început să îşi gâdile stăpâna cu mustăţile şi să se joace cu lăbuţele în părul ei.
- Hei, bună dimineaţa, Tommy! De ce nu mă laşi să dorm? Visam atât de frumos. Se făcea că eram departe, într-o casă luminoasă, cu încăperi zugrăvite în culori pastelate, cu mulți copii, de diferite rase: albi, negri, galbeni (chinezi, japonezi, mongolezi, coreeni). Era multă veselie acolo. Cântam, desenam, ascultam povești, confecționam păpuși din pânză și le puneam ochi din mărgele. Meșteream podoabe pentru bradul de Crăciun. Nu știu cum să îți spun… era un fel de atelier al moșului.
-Diana, hai să te speli și să mănânci. Este târziu!, se auzi vocea mamei. 
- Imediat mama! Hai Tommy, îți dau din lăpticul meu!, și fetița îl înșfăcă pe motan de blană și l-a strâns la piept.
- Sărut mâna, mami! Visam așa de frumos și m-a trezit năzdrăvanul de Tommy. Am încercat să mai rămân pe tărâmul somnului și al viselor, dar s-a năpustit asupra părului meu. Un obraznic! Ar trebui să nu-l mai primesc în camera mea!
- Draga mea, în această seară sosește Moș Nicolae. Îmi este teamă că îții va aduce o nuieluță, deoarece nu ai mâncat tot, ți-ai lăsat camera în dezordine de atâtea ori, ai rupt cărtile și ai distrus jucăriile.
          Diana asculta în liniște, știind că mama sa avea dreptate. În fața ei se derula filmul în care erau desenate toate năzbâtiile ei. Unele o amuzau, deoarece le uitase. De exemplu, cu o săptămână în urmă  vărsase paharul cu apă pentru acuarele pe covorul cel nou. În vară, luase bani din portofelul mamei, fără să ceară permisiunea, și a cumpărat agrafe. Altă dată, decupase perdeaua pentru a face haine păpușilor. 
"Da, chiar am fost o fetiță obraznică. E cazul să devin disciplinată, să-mi schimb comportamentul. Nu am nimic de câștigat dacă sunt așa rebelă și dezordonată și neatentă."
      După ce a terminat de mâncat, și-a spălat castronul, l-a șters și l-a pus în dulap. Întreaga zi , Diana s-a concentrat pe regăsirea faptelor bune, a viselor pe care le hrănea în fiecare zi și a dorinței de a fi un copil bun.
     Și-a aliniat jucăriile, le-a îngrijit, a pieptănat toate păpușile și le-a cerut iertare. A desenat bradul pe care și-l dorea de Crăciun. 
    Seara a sosit pe negândite. Stelele s-au ascuns în spatele unui cer de gheață. Luna lumina foarte slab dintr-un colț stingher. Liniștea devenea apăsătoare. Oboseala de peste zi a răpus-o pe micuța Diana, care a adormit colorând cu înverșunare brăduțul.
- Dragă copilă, ești minunată!, șopti Moș Nicolae, în timp ce umplea ghetuțele cu fructe și dulciuri. Îți dăruiesc cu multă bucurie, o nuielușă magică. Știu că în clipa în care o vei observa vei plânge. Însă, fiecare lacrimă se va transforma într-un diamant, care te va ajuta să depășești momentele grele ale vieții. Ba mai mult! Să poți ajuta pe orice care apelează la tine. Să îți păstrezi puritatea sufletului, să crezi în visele tale și să le îndeplinești! Ești un exemplu pentru noi toți, cei mari și mici, care nu știm să recunoaștem când greșim. 
     Moș Nicolae, un sfânt care iubește si ocrotește copiii, a sărutat-o pe frunte pe Diana și a pornit spre alți copii cuminți sau mai puțin cuminți! Moșul este bun și iartă, iar copiii sunt suflete de îngeri lăsați pe pământ pentru a ne face mai buni, mai darnici, mai senini!
   Astăzi, să iubim un copil... să-l îmbrățișăm și să-l lăudăm pentru faptele lui bune!
   Shh... e noaptea magică! Vine Moș Nicolae... se aude, e pe drum.... tot mai aproape.... și mai aproape! A sosit!     Mulțumim, moșule drag și bun!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

VIZITAŢI ŞI CUMPĂRAŢI MEKI - EDUCAŢIE ÎN BENZI DESENATE

Pozitie in top:

Despre mine

Fotografia mea
O femeie puternica,fericita si indragostita de viata, de frumos, de familie... Un suflet mare si zambet larg...

Totalul afișărilor de pagină