FETIȚA ȘI CÂINELE

Era o după amiază însorită şi plăcută de mai. Clopoţelul anunţa sfârşitul orelor din acea zi. Peste câteva minute, şcoala răsuna de gălăgie şi râsete cristaline şi ascuţite. Din mulţimea de copii, apare chipul Creolei. În acea zi era tristă, cu gândurile duse departe, singură şi cu lacrimi în ochi.
Creola a plecat supărată de la şcoală. A luat notă mică la testul de aritmetică. E atât de neatentă! Din nou va fi pedepsită. Ei nu-i place să stea închisă în casă. Iubeşte soarele şi are o mulţime de prietene.
- Nu trebuie să fii tristă, se auzi o voce în apropiere. Totul are o soluţie. Învăţătoarea va înţelege că ai avut o zi proastă şi nu îţi va trece testul în catalog.
- Da? Dar cine eşti? Unde eşti? a întrebat, mirată, Creola.
- Sunt aici lângă tine, a răspuns câinele.
Creola privi  în dreapta ei şi observă un câine husky, frumos şi calm. Stătea întins şi o privea cu ochii săi de un albastru senin.
- Ştiu foarte bine cum este să fii trist. Pe mine m-a părăsit stăpânul. M-a adus din alt oraş cu maşina, şi m-a lăsat aici. Am încercat să mă orientez, dar e foarte greu. Pe lângă asta, sunt înfometat.
- Îţi dau eu un corn. Sper să îţi placă, spuse rapid, Creola. Altceva mai bun, crede-mă că nu am. Ce pot să spun_ Îmi pare rău, în această situaţie este prea puţin şi nu rezolvă nimic.
- Acum, e bun orice. Nu mai e timp de mofturi, grăi rapid, câinele.
Fetiţa întinse cornul, iar căţelul îl luă, dând bucuros din coadă.
- Şi, revenind la problema mea, crezi că, doamna învăţătoare nu-mi va trece nota în catalog? întrebă, timid, Creola.
Câinele, educat nu glumă, a terminat de mestecat şi a răspuns:
- Da, aşa va fi. Însă, ar fi indicat să mergi mâine dimineaţă şi să-i povesteşti că ai avut o noapte agitată înaintea testului, că ţi-a fost teamă să nu greşeşti şi din neatenţie ai încurcat ordinea operaţiilor.
- Cred ca eşti cel mai deştept câine pe care l-am văzut în viaţa mea. Mulţumesc pentru sfat! Te iau acasă şi de azi, te numesc consilierul meu personal. Ha ha ha…se auzi până departe râsetul vesel al Creolei.
Câinele dă fericit din coadă şi a însoţit-o pe frumoasa copilă, scăpată de tristeţea unei note proaste.
Cât de mult contează o vorbă bună, o încurajare, un suport din partea cuiva!
Fiţi alături de oamenii dragi – şi nu numai – din jurul vostru.  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

VIZITAŢI ŞI CUMPĂRAŢI MEKI - EDUCAŢIE ÎN BENZI DESENATE

Pozitie in top:

Despre mine

Fotografia mea
O femeie puternica,fericita si indragostita de viata, de frumos, de familie... Un suflet mare si zambet larg...

Totalul afișărilor de pagină