Brăduțul cel fericit - Poveste pentru concurs - Paula


Brăduțul cel fericitA fost odată un brăduț foarte trist, pentru că nimeni nu voia să-l ia din pădure. Toți ceilalți brazi erau mereu luați de oamenii care veneau în pădure, numai el rămânea singur.
Dar într-o zi a avut noroc brăduțul că a venit un domn și l-a luat și l-a dus acasă. El avea un băiat și o fetiță. Fetița și băiatul fuseseră foarte bucuroși când văzură brăduțul. Ei l-au pus într-un colț de-al casei și de acolo se vedea în toată casă. Au luat multe globuri și ghirlande și l-au împodobit minunat.
În timp ce-l împodobeau, ei cântau colinde, cântecul O, brad frumos... și spuneau multe poezii frumoase despre iarnă.
În ajunul Crăciunului, când a venit în căsuța lor Moș Crăciun, copiii s-au intimidat și nu au mai putut să-i spună Moșului că au fost cuminți și nici nu au mai știut cântecelele pregătite. Moș Crăciun, care din greșeală uitase să trimită un spiriduș la geamul lor, a crezut că ei nu merită cadourile pe care le adusese și a vrut să plece. Fetița și băiețelul erau tare supărați.
Atunci brăduțul nostru i-a spus lui Moș Crăciun că de fapt copiii au fost foarte cuminți și i-au adus lui multă bucurie când l-au împodobit. Când auzi asta, Moș Crăciun îi spuse brăduțului: Pentru că au fost atât de cuminți, îi las să încerce să mai cânte o dată colindele.
Auzind că li s-a mai dat o șansă, copiii au spus colindele fără să se încurce. Iar Moșul le-a pus cadouri frumoase sub brad.
Și brăduțul acesta a fost cel mai fericit brăduț din lume, când a venit Moș Crăciun și a pus multe cadouri sub el.

Draga mea micuţă Paula,
La numai cei 7 ani, m-ai făcut să zâmbesc şi să fiu fericită că am primit o poveste despre un brăduţ. E foarte, foarte frumoasă şi îţi mulţumesc!
De-abia aştept să desemnez câştigătorii... 
Îmbrăţişări... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

Loredana spunea...

Noi iti multumim ca ne-ai primit la concursul tau!

DOAR NOI spunea...

Cu mare drag....
Oricand...cu bratele si sufletul deschis.. :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

VIZITAŢI ŞI CUMPĂRAŢI MEKI - EDUCAŢIE ÎN BENZI DESENATE

Pozitie in top:

Despre mine

Fotografia mea
O femeie puternica,fericita si indragostita de viata, de frumos, de familie... Un suflet mare si zambet larg...

Totalul afișărilor de pagină