Zmeul si printesa II

Pădurea arăta ca şi cum un uragan se abătuse asupra ei. Frunzele formau un covor verde la baza copacilor, iarba era călcată ca şi cum ar fi fost arsă, totul în jur părea pârjolit. Toate vietăţile au început să răsară care de pe unde se ascunsesera. Multe animale murisera de frica, calcate in picioare de alte animale mai mari.

Soarele caldut le-a dezmortit sufletele, iar vantul le-a calmat ranile.
- Este cazul sa dam de veste! Nu se poate, nu se poate! strigau pasarile si celelalte vietati.
- Sa mergem spre palat! spuse soimul.
Carduri de pasari, grupuri de insecte au plecat sa anunte rapirea fetei. Pasarile zburau agitat, dand rotocoale ferestrelor de la palat.
- Stapane, se intampla ceva afara! Zeci de pasari si de insecte dau tarcoale palatului de cateva ore bune. Parca ar vrea sa transmita un mesaj.
- Iesi si vezi despre ce este vorba! Adevarul ca fiica mea a intarziat destul de mult, iar inima imi spune ca nu e a buna, spuse abatut regele.
Baiatul care avea gria de palat, a iesit rapid in curte.
- Imi puteti explica despre ce e vorba? De ce sunteti atat de agitate?
Pasarile au inscenat o piesa in care una dintre surate a jucat rolul victimei, iar un vultur rolul rapitorului. celelalte insecte si pasari s-au ascuns pe dupa copacii din gradina, astfel incat baiatul a inteles ca printesa Zori de Zi a fost rapita.
- Da, premonitia regelui s-a adeverit. La starea sanatatii sale, e tot ce ii lipsea.
Cand a aflat vestea, regele si-a adunat ultimele puteri si l-a rugat pe slujitorul sau sa dea anunt ca cine-i va readuce fiica teafara, va primi in dar palatul si pe printesa de sotie, bineinteles cu voia sa. Dupa ce a declarat acestea,regele a cazut intr-un somn adanc, ca si cum o vraja puternica a cazut asupra lui.
Baiatul a dat anunt in cele patru zari ca frumoasa printesa Zori de Zi a fost rapita, iar cine o va aduce vie si nevatamata, va primi palatul si mana printesei.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

Carpe Diem spunea...

offffff

DoarEu spunea...

e poveste... :)
ca sa vezi viaţa mea reală... intră pe biosdoareu.

gânduri bune şi zâmbete magice!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

VIZITAŢI ŞI CUMPĂRAŢI MEKI - EDUCAŢIE ÎN BENZI DESENATE

Pozitie in top:

Despre mine

Fotografia mea
O femeie puternica,fericita si indragostita de viata, de frumos, de familie... Un suflet mare si zambet larg...

Totalul afișărilor de pagină