Zmeul şi prinţesa III

Printii din cele patru zari , afland vestea, s-au pregatit de lupta. In ceasul serii, s-au adunat si au stabilit de comun acord ca cel mai viteaz dintre ei sa castige mana printesei. Astfel, Printul Vestului, Printul Nordului, Printul Estului si Printul Sudului, au hotarat ca a doua zi dimineata, in zori, fiecare sa porneasca din tinutul sau spre taramul unde locuia zmeul. Care va ajunge primul, inseamna ca merita sa traiasca pana la adanci batraneti alaturi de printesa Zori de Zi.

*

Cand dimineata de-abia isi facea aparitia printre sita norilor pufosi, jucandu-se cu razele soarelui, Printul Vestului si-a scos calul negru din grajd, l-a periat, i-a dat o mana de fan, si l-a inseuat.
- Prietene, sa nu ma parasesti! Am nevoie de ajutorul tau. Mi-as dori sa inving in aceasta lupta.
Tanarul isi aranjeaza sabia in teaca, isi potriveste armura de zale stralucitoare si porneste la drum.
Calul bate pamantul cu copita, hornaie si porneste la galop.
Strabat munti si vai, si ajung in fata padurii dese, cu copaci de diferite inaltimi si forme.
- Ciudata padurea aceasta, murmura printul.
Calul se opri brusc, parca presimtind un pericol.
Dintr-o data, bratele pomilor au prins viata, si i-au inconjurat din toate partile. Tanarul a tras sabia din teaca si a inceput sa se lupte cu micii monstrii. zalele i-au fost smulse, mainile ranite. Intr-o clipa de neatentie, uitandu-se cum roibul sau negru, a fost rapus de o creanga ascutita care i-a sfasiat inima, Printul vestului a fost omorat.
*
In tot acest timp, printesa Zori de Zi, se ruga ca cineva sa fii ajuns la batranul sau tata, sa-l instiinteze de ce i se intamplase. Zmeul, nu-i facuse nimic rau, ii cerea doar dragostea ei. Sa ii gateasca, sa ii spuna seara povesti frumoase din lume si sa ii cante. Un bondar, ii spusese fetei, intr-o zi insorita cand iesise sa culeaga flori din gradina, cum ca zmeul se afla de fapt sub o vraja puternica, dar nici el nu stia mai multe.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Zmeul si printesa II

Pădurea arăta ca şi cum un uragan se abătuse asupra ei. Frunzele formau un covor verde la baza copacilor, iarba era călcată ca şi cum ar fi fost arsă, totul în jur părea pârjolit. Toate vietăţile au început să răsară care de pe unde se ascunsesera. Multe animale murisera de frica, calcate in picioare de alte animale mai mari.

Soarele caldut le-a dezmortit sufletele, iar vantul le-a calmat ranile.
- Este cazul sa dam de veste! Nu se poate, nu se poate! strigau pasarile si celelalte vietati.
- Sa mergem spre palat! spuse soimul.
Carduri de pasari, grupuri de insecte au plecat sa anunte rapirea fetei. Pasarile zburau agitat, dand rotocoale ferestrelor de la palat.
- Stapane, se intampla ceva afara! Zeci de pasari si de insecte dau tarcoale palatului de cateva ore bune. Parca ar vrea sa transmita un mesaj.
- Iesi si vezi despre ce este vorba! Adevarul ca fiica mea a intarziat destul de mult, iar inima imi spune ca nu e a buna, spuse abatut regele.
Baiatul care avea gria de palat, a iesit rapid in curte.
- Imi puteti explica despre ce e vorba? De ce sunteti atat de agitate?
Pasarile au inscenat o piesa in care una dintre surate a jucat rolul victimei, iar un vultur rolul rapitorului. celelalte insecte si pasari s-au ascuns pe dupa copacii din gradina, astfel incat baiatul a inteles ca printesa Zori de Zi a fost rapita.
- Da, premonitia regelui s-a adeverit. La starea sanatatii sale, e tot ce ii lipsea.
Cand a aflat vestea, regele si-a adunat ultimele puteri si l-a rugat pe slujitorul sau sa dea anunt ca cine-i va readuce fiica teafara, va primi in dar palatul si pe printesa de sotie, bineinteles cu voia sa. Dupa ce a declarat acestea,regele a cazut intr-un somn adanc, ca si cum o vraja puternica a cazut asupra lui.
Baiatul a dat anunt in cele patru zari ca frumoasa printesa Zori de Zi a fost rapita, iar cine o va aduce vie si nevatamata, va primi palatul si mana printesei.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

Zmeul şi prinţesa


Când noaptea lasă loc zorilor, şi stelele dispar pe rând, parcă jucându-se de-a v-aţi ascunselea, un zgomot fioros perturbă liniştea dimineţii. Frunzele copacilor au început să tremure speriate, păsările fie şi-au luat zborul, fie s-au ascuns care pe unde au apucat, insectele s-au adăpostit în crăpăturile solului sau ale arborilor. Pe moment, nimeni nu ştia de unde vine acel zgomot înfricoşător.
Un zmeu cu aripi solzoase, ce scoatea flăcări pe nări, căuta printre copacii înalţi, groşi datorită vârstei lor, o fiinţă umană. Simţise mirosul şi dărâma cu putere tot ce îi ieşea în cale. Nu se înşelase. Prinţesa Zori de Zi, îşi făcea plimbarea de dimineaţă, când aduna picăturile de rouă cu efect tămăduitor pentru vederea bătrânului său tată. Auzind zgomotul, îngheţase de teamă şi s-a ascuns după un copac cu trunchiul gros.

- Te rog, apără-mă de această fiară! îngăimă fata.
-Nu te ascunde, te voi găsi, iar tu ştii asta foarte bine! răcni zmeul.
Într-adevăr, nu a trecut mult timp, şi animalul hidos, cu solzi, un corn mare în frunte, dinţi conici şi lungi, cioc ascuţit se înfăţişă înaintea tinerei.
- Eşti a mea, prinţeso. Nu încerca să te opui.
Tremurând, cu lacrimile şiroind pe ambii obraji palizi de la frica ce pusese stăpânire pe ea, prinţesa s-a lăsat prinsă cu ghearele şi aşezată pe spatele zmeului. Căuta speriată în jurul său, păsări cărora să le spună să-i anunţe tatăl de nenorocire, să trimită ajutoare. NU se vedea nici măcar fulg, ce să mai spunem de pasăre!
Străbătând munţi şi văi, creste şi zări întinse, câmpii de un verde smarald, cu maci şi flori multicolore, zmeul şi prinţesa Zori de Zi, au ajuns într-un ţinut cu multă umbră, lipsit de vegetaţie şi de faună. Un castel cenuşiu îi aştepta, cu porţile păzite de doi demoni cu aripi negre şi ochi roşii.
- Aceasta este o pradă preţioasă. Uitaţi-vă bine la ea! Să nu cumva să vă scape cumva, când eu părăsesc castelul pentru aprovizionare, aţi auzit? zise dur, cu voce apăsată zmeul.
-Da, stăpâne, stai fără nicio grijă, a fost răspunsul prompt al celor doi demoni.
- Vreau să-mi pregătiţi camera ca mai frumoasă pentru această fiinţă pură şi fragedă şi deosebită.
- Imediat, stăpâne, şi demonii au mers să deschidă cea mai lumioasă încăpere din tot castelul.
- Prinţesa mea, din această clipă, eşti a mea şi numai a mea. Vom lua masa împreună, vei cânta, vei citi, îmi vei ţine companie. Îmi poţi cere tot ce-ţi pofteşte inima... mai puţin libertate. Nu vei avea voie să părăseşti acest castel, decât în prezenţa mea.
- Cum spui tu zmeule, răspunse fata timid, privind pe furiş şi cu teamă hidoasa creatură.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

concursul

vacanta bate la usa. pentru ca nu mai avem chef de scoala, invatatoarea s-a gandit sa ne foloseasca creativitatea in modul cel mai util: un concurs de fapte bune.tim picteaza,vinde tablourile si schitele si doneaza banii;

tea realizeaza bratari si margele folosite ca decor;

aras ajuta o batrana sa duca plasa grea pana in fata apartamentului;

betty doneaza jucarii si carti pentru copiii orfani.
Liz citeste povesti unui baietel bolnav.toti ies castigatori.tu ce fapte bune faci?

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS

LITERELE

Am cumpărat un alfabetar după ce am învăţat să scriu şi să citesc. Mereu m-au fascinat şi bucurat literele. Poţi crea o lume fantastică pe seama lor, poţi face palate sau cocioabe. Fiecare literă are farmec, culoare şi o poveste personală, aşa cum fiecare dintre noi avem un prenume ce ne caracterizează.

Când mă plictisesc sau vreau să mă joc singură, amestec cu putere literele, ca pe un zar, închid ochii şi extrag o literă, la întâmplare. Şi îi scriu o poveste.

Asta am să încerc şi acum. Literele zornăie vesele şi nerăbdătoare să iasă din cutie. Hocus pocus, preparatus, litera câştigatoare este - tanaaa - B. Urmează aşadar povestea literei B, bineînţeles una din cele multe.

Broasca Bibi a ieşit la suprafaţa bălţii. Bibanii dansează în preajma ei. Baloane de săpun binedispun animalele din apă. Brotacul Bily se balansează pe o frunză de nufăr. Băieţelul Bogdan, care îşi plimba bucuros căţelul Bor, mânca un biscuit pe marginea bălţii. Asculta fascinat bogăţia sunetelor scoase de berze, broaşte, bibani.
Bicicletele se înmulţeau în jurul locului de spectacol.
Bănuţii zburau spre baltă pentru a fi îndeplinite dorinţe. Bucuria se simţea în jurul bălţii.
Bibi şi Bily s-au căsătorit. Aplauzele răsunau şi beretele se înălţau spre cer. Broscoii cântă fericiţi.
Bătrânul Bob îşi caută batista. Bogdan o zăreşte agăţată într-o buruian, înconjurată de boboci de bujori. Biletele pentru spectacolul de balet se vând cu repeziciune. Balerina repetă dandul pentru banchetul de absolvire. Bobul de fasole se transformă în vrej. Bunicii băiatului îşi fac griji din cauza întârzierii lui. Bogăţia se risipeşte, sufletul rămâne - spune o vorbă din bătrâni. Un bebeluş plânge. Baloanele se pierd pe bolta cerească.
Ce bine este să fii bucuros!
Ştiaţi că litera B este formată din cârcel delicios şi un baston răsturnat?

*
Aştept şi de la voi, dragi copii, poveşti cu litera B.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • RSS
Related Posts with Thumbnails

VIZITAŢI ŞI CUMPĂRAŢI MEKI - EDUCAŢIE ÎN BENZI DESENATE

Pozitie in top:

Despre mine

Fotografia mea
O femeie puternica,fericita si indragostita de viata, de frumos, de familie... Un suflet mare si zambet larg...

Totalul afișărilor de pagină